У заступника керівника Апарату Верховної Ради Юрія Ханіка за час війни зарплата виросла у 6,5 разів

У 2023 році, працюючи в Апараті Верховної Ради, Ханік отримував майже $7000 на місяць.
У заступника керівника Апарату Верховної Ради Юрія Ханіка за час війни зарплата виросла у 6,5 разів
15 Лютого 2024, 06:38
читать на русском

Заступник керівника Апарату Верховної Ради України та начальник управління справами відомства Юрій Ханік значно збільшив свої доходи коштом держави під час повномасштабної війни.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на ЗМІ та на декларацію чиновника.

У довоєнному 2021 році він задекларував 473 143 гривень заробітної плати. Не подавши декларацію за 2022 рік, за підсумками 2023 року Ханік отримав вже близько 3,2 мільйона гривень. За два роки війни та рекордного дефіциту Державного бюджету зарплата чиновника зросла у 6,5 раза.

У своєму резюме на сайті з пошуку роботи, розміщеному у 2013 році, він описував себе як "експерта з державних закупівель" і був готовий працювати за $600 на місяць. У 2023 році, працюючи в Апараті Верховної Ради, Ханік отримував майже $7000 на місяць. Це означає, що витрати української держави на Ханіка становлять близько 150 FPV дронів на рік.

Нагадаємо, видатки на утримання Верховної Ради зросли за рік майже на 200 млн грн. Навіть після зростання заробітної плати жоден із парламентарів, включно з головою парламенту, не зароблятиме стільки, скільки керівник автобази Ради. У власності парламенту ціла низка підприємств, які забезпечують харчування, утримують будинки, їдальню, автівки нардепів.

Керівники цих підприємств Ради володіють маєтками в передмісті, за рік декларують по чотири Tesla та мають високі зарплати.

Читайте також

1