Голова Одеської ОВА Кіпер рейдерить у вдови бізнесмена елітну нерухомість у Києві та змінює адресу спадщини – вул. Саксаганського, 78-80

Скандал з новим головою Одеської ОВА, а в минулому прокурором Києва Олегом Кіпером набирає обертів
Важливо
Голова Одеської ОВА Кіпер рейдерить у вдови бізнесмена елітну нерухомість у Києві та змінює адресу спадщини – вул. Саксаганського, 78-80
Олег Кіпер
21 Червня 2023, 13:37
читать на русском

Оксана Ксенофонтова виклала інформацію на своїй сторінці у Facebook, розкриваючи шокуючі подробиці про рейдерську атаку, яку вчинили Олег Кіпер та його бізнес-партнер Сергій Шапран на спадок її покійного чоловіка, Олександра Ксенофонтова.

Про це повідомляє "Ділова столиця".

За словами Оксани, ці люди здійснили незаконне захоплення нерухомості, позбавивши її права власності на декілька цінних об'єктів. Серед них були виробничий комплекс ТОВ "ХАУС-ЕКО", розташований за адресою вул. Свято-Покровська, 82, смт. Гостомель, Київська область, де виготовлялися дерев'яні будинки; квартира на вул. Саксаганського, 84/86, кв. 6, у Києві, де вона сама разом зі своїм померлим чоловіком проживала; квартира на вул. Саксаганського, 84/86, кв. 25, у Києві, де раніше був офіс ТОВ "СП "АТАД К" Олександра Ксенофонтова; та нежитлові приміщення на вул. Коперника, 12-Д, у Києві.

На сьогодні усі ці спадкові об'єкти перебувають під контролем різних бізнес-структур, пов'язаних з бандою Кіпера та Шапрана, що створює надзвичайно складну ситуацію для Ксенофонтової.

Нижче наведено пряме звернення Оксани Ксенофонтової, яке вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook, щоб привернути увагу громадськості до цього проблемного питання:

"Минув тиждень з того моменту, як я висвітлила обставини, в яких опинилась через беззаконня прокурорської ланки нашої держави. Я проходжу всі рівні боротьби проти безвладдя та безчинства з 2020 року, з першого дня, як не стало Олександра. Цинічні та загарбницькі мотиви влади знецінили та повністю знищують моє конституційне право, як громадянки України, як законної дружини та вдови.

 Хочу звернути увагу, що благовидне прикриття, яке використав Кіпер та його співвиконавці – це заширмуватися захистом інтересів дітей мого покійного чоловіка. Але перш ніж так зворушливо піклуватися про чужих дітей, слід було встановити, чи мають вони родинний звʼязок з моїм чоловіком взагалі. І якщо мають, то хто саме, оскільки на сьогодні відповідно до відомостей ЄДР всі субʼєкти господарювання мого покійного чоловіка не очолюють особи що так, або інакше мають відношення до нашої родини. А я, своєю чергою, законна дружина, і маю право на ту частку спадкової власності, яка передбачена та захищена законом. Стати на захист інтересів дітей - дуже зручна легенда для експрокурора Кіпера, саме з нею він і відвідував кабінети суддів, щоб викликати в них відгук при прийнятті судових рішень. Ця легенда в судових кулуарах виявилась більш ефективним засобом реалізації рейдерських намірів, ніж зухвале використання свого високого посадового становища засобом імперативного негласного наказу суддям. Але є питання, захист від чого? Від мого законного права на спадщину?

 І якщо посадовій банді вдалося використати в своїх інтересах родичів мого чоловіка, смерть якого наповнила серця їх всіх корисливим наміром заволодіти спадщиною, то мали б совість хоча б освітити правду в своїх деклараціях. І якщо в родичів за безцінок вийшло видурити частки бізнесу в спадковому капіталі та встановити над ними безпосередній контроль, то таке відкрите беззаконня все ж не залишиться непоміченим в державних реєстрах.

 Відтак, ТОВ "ХАУС – ЕКО" - виробничий комплекс по будівництву та зборці дерев’яних будинків, який належав моєму чоловіку, переоформлено на ТОВ "ОХОРОННА КОМПАНІЯ "БЕЗПЕКА МІСТА", де кінцевим бенефіціаром є той самий Шапран С. В., бізнес-партнер Кіпера О. Приміщення за адресою вул. Коперника, 12-Д наразі перебувають у володінні орендаря – ТОВ "Печерський центр офтальмології", який сплачує орендну плату структурам Шапрана С. В., натомість 1/3 частина вказаних приміщень, на яку в порядку спадкування маю законне право, була арештована за ініціативою прокуратури Подільського району, щоб не допустити отримання мною спадщини.

Читайте також

 Квартира, де я зареєстрована і проживала разом з чоловіком, та звідки мене виставили на вулицю без особистих речей, по сьогоднішній день повністю контролюється тітушками Шапрана С. та депутата Одеської обласної ради Осіпова В. І сам житловий комплекс по вул. Саксаганського 78-80* контролюється тими ж охоронними структурами, які блокують вхід до приміщень будь-яких осіб, в тому числі інвесторів та співвласників. Отже, активи мого покійного чоловіка перебувають під прямим та опосередкованим контролем злочинної групи експрокурора Кіпера, де охорона та тітушки, підконтрольні ним повністю, захопили та фізично контролюють законну спадщину.

 Я стверджую в який раз, не існує ніякого виправдання вашим злодіянням, ні юридичного, ні людського. Опинившись в розголосі публічного полю зору, майте чоловічу мужність не знущатися з мене, вдови. Опинившись наодинці з собою, майте совість зупинитися в неосяжному бажанні розбагатіти на моїй утраті. Або майте сміливість визнати публічно, що положення Конституції, законів України та моралі – для Вас порожнє місце".

Нагадаємо, що Оксана Ксенофонтова розповідала про тиск на неї та родину і оприлюднювала офіційне звернення до президента Володимира Зеленського з проханням допомогти їй встановити справедливість і покарати злочинців Кіпера та Шапрана.

Довідка: Сергій Шапран, залучивши підконтрольного йому директора ТОВ СП "АТАД К" Бровка С.Ю. та невстановлених посадових осіб Департаменту містобудування та архітектури КМДА, змінив назву адреси будинку з "Саксаганського 80" на "Саксаганського 78-80" (наказ Департаменту містобудування та архітектури КМДА № 385 від 24.03.2021). Це все при тому, що адреса "Саксаганського 80" вже присвоювалась цьому будинку розпорядженням Голосіївської РДА в м. Києві № 613 від 24.12.2020. Це стало підставою для відчуження законного майна Оксани Ксенофонтової бандою Кіпера.

Читайте також