Голова профільного комітету Ради Костін провалив конкурс на керівника САП

Нардеп від "Слуги народу" не пройшов тест на доброчесність
4 Червня, 20:26

Голова комітету ВРУ з питань правової політики Андрій Костін не пройшов за критерієм доброчесності і залишає конкурс на керівника САП.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Зокрема Шабунін розповів, що жоден з міжнародних членів комісії, а також Роман Куйбіда та В’ячеслав Навроцький за доброчесність Костіна не проголосували.

"За" доброчесність Костіна голосувало п’ять членів комісії, делеговані Радою (Гуджал, Соболь, Романюк, Коваль, Бусол), - констатував Шабунін.

Голова ЦПК також вважає, що останні "просто непристойно протягували Костіна" попри те, що той відвідував окупований Крим, закиди у кумівстві і відсутність політичної нейтральності.

Я був у Криму, але це були "суперособисті" причини”, я так розумію, ну і що, що він окупований… Дозволю собі сказати два слова російською мовою "Рука не дрогнет"... – процитував нардепа Шабунін.

Нагадаємо, 1 червня претендент на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, нинішній її очільник Максим Грищук не довів свою доброчесність для подальшої участі у конкурсі і не набрав необхідної кількості голосів.

Читайте також