Голова профільного комітету Ради Костін провалив конкурс на керівника САП

Нардеп від "Слуги народу" не пройшов тест на доброчесність
Голова профільного комітету Ради Костін провалив конкурс на керівника САП
Андрій Костін (фото: сайт партії “Слуга народу”)
4 Червня 2021, 20:26
читать на русском

Голова комітету ВРУ з питань правової політики Андрій Костін не пройшов за критерієм доброчесності і залишає конкурс на керівника САП.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Зокрема Шабунін розповів, що жоден з міжнародних членів комісії, а також Роман Куйбіда та В’ячеслав Навроцький за доброчесність Костіна не проголосували.

"За" доброчесність Костіна голосувало п’ять членів комісії, делеговані Радою (Гуджал, Соболь, Романюк, Коваль, Бусол), - констатував Шабунін.

Голова ЦПК також вважає, що останні "просто непристойно протягували Костіна" попри те, що той відвідував окупований Крим, закиди у кумівстві і відсутність політичної нейтральності.

Я був у Криму, але це були "суперособисті" причини”, я так розумію, ну і що, що він окупований… Дозволю собі сказати два слова російською мовою "Рука не дрогнет"... – процитував нардепа Шабунін.

Нагадаємо, 1 червня претендент на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, нинішній її очільник Максим Грищук не довів свою доброчесність для подальшої участі у конкурсі і не набрав необхідної кількості голосів.

Читайте також

1