САП хоче, щоби нардеп Волинець пояснив, де взяв три мільйони на нову квартиру

Якщо Волинець не пояснить, звідки гроші, квартиру стягнуть на користь держави
САП хоче, щоби нардеп Волинець пояснив, де взяв три мільйони на нову квартиру
Михайло Волинець (Фото: gmk.center)
28 Травня 2021, 16:09
читать на русском

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованим активом квартири вартістю понад 7 млн гривень, що належить народному депутату України, та стягнення її в дохід держави.

Про це йдеться на сторінці САП у Фейсбуці.

Прокурори САП за сприяння ДБР та з урахуванням повідомленої раніше у ЗМІ інформації зробили висновок, що народний депутат України 9 скликання у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього виявилося близько 3 млн гривень, яких не вистачало для такої купівлі зважаючи на розмір законних доходів депутата, - йдеться у повідомленні.

Якщо прокурор доведе в суді  таку різницю, то відповідач у змагальному процесі в порядку цивільного судочинства муситиме довести законність походження коштів, використаних для придбання квартири, інакше її може бути стягнуто в дохід держави.

За інформацією телеграм-каналу NABU Daily by Олег Новіков йдеться про члена фракції "Батьківщина" Михайла Волинця. У декларації за 2020 рік він не вказав джерело походження 3 млн грн, яких йому не вистачало на придбання квартири в Києві на Печерську загальною вартістю 7,6 млн грн. Ідеться про трикімнатну квартиру в житловому комплексі Бульвар фонтанів. Волинець журналістам повідомляв, що гроші йому дала жінка, з якою він проживає, але яку не декларує.

Нагадаємо, минулого тижня САП заявила до суду перший позов про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в сумі понад 1,2 млн гривень у народного депутата України від "ОПЗЖ" Іллі Киви.  Держава хоче стягнути з Киви 1,2 мільйона за жомову яму.

Читайте також

Довідка: 28 листопада 2019 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів" (№ 263-IX).

1