Держава хоче стягнути з Киви 1,2 мільйона за жомову яму

САП звернулася з відповідним позовом до суду
Держава хоче стягнути з Киви 1,2 мільйона за жомову яму
Ілля Кива (Фото: Фейсбук)
20 Травня 2021, 18:59
читать на русском

Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила до суду перший позов про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в сумі понад 1,2 млн гривень у народного депутата України від "ОПЗЖ" Іллі Киви.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби САП.

20 травня виконувач обов’язків начальника п’ятого відділу управління САП Денис Демків звернувся до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн гривень, що належать народному депутату України IX скликання та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави, - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що нардеп, попри те, що він не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав майно в оренду фіктивному підприємству.

За оренду нардеп протиправно отримав 1 млн 242 тис. 236 грн. Ще 10 тис. грн надійшли на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій, - повідомили в прокуратурі.

Як відомо, нардепом-нібито власником жомової ями, яка розташована на Полтавщині є одіозний представник ОПЗЖ Ілля Кива. Журналісти проєкту "Наші гроші" показали, що насправді за зазначеною Кивою адресою розташований пустир з купою брухту, і припустили, що "жомова яма" служить для відмивання нардепом нелегальних доходів.

Читайте також

1