Очолити САП хочуть 127 кандидатів

Разом з охочими стати заступниками керівника САП у генпрокуратурі нарахували понад 150 конкурсантів
Очолити САП хочуть 127 кандидатів
Документи кандидатів на посаду очільника САП продовжують надходити (Фото: pexels)
17 Лютого 2021, 18:04
читать на русском

В Офісі генпрокурора нарахували понад 150 кандидатів на посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та його заступників.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова на засіданні комітету Ради з правоохоронної діяльності, пише "УП"  з посиланням на"Інтерфакс-Україна".

Ключовим для держави, звісно, на сьогодні є конкурс на керівника САП... На цю посаду подали свої документи 127 осіб, - розповіла Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

Генпрокурорка уточнила, що на три адмінпосади у САП (керівник і два заступники) вже є понад 150 претендентів, документи ще продовжують надходити поштою, попри те, що термін подачі заявок завершився.

Читайте також

Нагадаємо, Верховна Рада України з третьої спроби затвердила представників у конкурсну комісію з обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Своєю чергою, у Європарламенті зауважили, що призначення сумнівних кандидатів до комісії становить ризик для фінансової підтримки, яку Україні надають МВФ і ЄС, а також загрожує скасуванням безвізу.

У Зеленського закликали не політизувати ситуацію навколо призначення нового голови САП.

1