САП: Більше 100 кримінальних справ закрито через рішення КСУ

І тільки 4 кримінальні справи лишилися незакритими
Головне
САП: Більше 100 кримінальних справ закрито через рішення КСУ
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
1 Грудня 2020, 16:50
читать на русском

Через рішення Конституційного суду щодо відповідальності за брехню в деклараціях  станом на сьогодні вже закрито понад 100 кримінальних справ щодо фактів вказання недостовірної інформації в електронних деклараціях.

Про це розповів виконувач обов'язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна".

За словами керівника САП, на сьогодні лишилися незакритими тільки 4 кримінальні справи.

Вже закрито 103 справи, лишилося буквально 4. Вони не закриті з об'єктивних причин, - розповів він.

Грищук додав, що по двох справах продовжується ознайомлення з матеріалами, після чого епізоди щодо недостовірного декларування будуть закриті.

Ще по одній справі, яка лишається відкритою, не передали документи після визначення підсудності. У четвертій справі зупинено терміни розслідування через виконання міжнародних доручень.

Читайте також

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд закрив справу про обвинувачення одеського міського голови Геннадія Труханова у декларуванні недостовірної інформації за 2017 рік, оскільки Конституційний Суд скасував відповідальність за цією статтею.

14 квітня Антикорупційна прокуратура повідомила Труханову (досьє Геннадія Труханова) про підозру за статтею ст.366–1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації). За даними слідства, у декларації за 2017 рік він не вказав квартири, паркомісця, автомобіля і корпоративних прав, які належали його цивільній дружині. Загальна вартість незадекларованого майна оцінюється в 16,3 млн гривень.

Це вже друга підозра Трухановому щодо його декларацій. Попередня стосується недостовірного декларування за 2015–2016 роки.

1