Венедіктова повідомила, коли оберуть нового голову САП

Генпрокуратура чекає на "професійних, принципових і рішучих кандидатів"
Венедіктова повідомила, коли оберуть нового голову САП
Ірина Венедіктова (фото: Офіс генпрокурора)
21 Січня 2021, 11:06
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, коли стартує конкурс з обрання очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

За її словами, це станеться 25 січня 2021 року.

Таке рішення ухвалила комісія з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, - написала Венедіктова на своїй сторінці у Фейсбуці.

За її словами, оголошення буде опубліковане на сайті Офісу генпрокурора протягом трьох найближчих днів разом із нормативними актами, що регулюють діяльність Комісії та проведення конкурсу.

Читайте також

Вже з понеділка розпочнеться процес відбору керівника однієї з ключових інституцій. Чекаємо професійних, принципових і рішучих кандидатів, які готові в чесній боротьбі довести, що гідні очолювати САП та показати той результат, якого зачекалося суспільство від антикорупційних органів, - написала генпрокурорка (досьє Ірини Венедіктової).


Нагадаємо, Верховна Рада України з третьої спроби затвердила представників у конкурсну комісію з обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Своєю чергою, у Європарламенті зауважили, що призначення сумнівних кандидатів до комісії становить ризик для фінансової підтримки, яку Україні надають МВФ і ЄС, а також загрожує скасуванням безвізу.

У Зеленського закликали не політизувати ситуацію навколо призначення нового голови САП.

1