Голова району Києва від "слуги народу" закупив в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень

Перед тим стало відомо, що для оснащення укриттів закупили 12 овочерізок
Голова району Києва від "слуги народу" закупив в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень
13 Червня 2023, 16:51
читать на русском

Голова району Києва від "слуги народу" закупив в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень. А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття.

"Коли ми знайшли тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок за 130 тсяч грн штука, я думав більше мене нічого не здивує. Але супер електрична сковорідка з тачскріном і ціною 720 тисяч грн за штуку, це навіть для мішелінівського ресторану перебор не те що для укриття дніпровського району Києва!!!І це чудо кулінарних технологій (без жартів) їсть 21 кіловат на годину. Тобто ще тисяч 400 грн в рік", - пише у Фейсбуці представник Тимчасової контрольної комісії Леонід Ємець.

Перед тим на сайті Prozorro оприлюднили інформацію про те, що в Києві для укриттів було закуплено 12 овочерізок на суму 1,5 млн грн.

Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

Як повідомлялось, за 2022-2023 роки з бюджету Києва було виділено районам понад 1,2 млрд грн на облаштування бомбосховищ. Зараз ідуть перевірки щодо зловживання цими коштами, до яких можуть бути причетні голови райдержадміністрацій.

Нагадаємо, в Україні перевірили роботу всіх укриттів після того, як під час ракетної атаки по Києву загинула жінка, що не змогла потрапити в укриття, адже воно було зачинене.

Тим часом Деснянська РДА звернулась до мера міста Києва Віталія Кличка з проханням преміювати голову адміністрації Дмитра Ратнікова. Ратнікову просять донарахувати 100% окладу як премію. Як обґрунтування додається список зустрічей, які він провів.

Як відомо, мер звернувся до президента з вимогою відсторонити Ратнікова через закрите бомбосховище та загибель людей у Деснянському районі Києва. Натомість Ратніков заявив, що готовий розділити відповідальність з мером.

Читайте також

1