Голову ОАСК Вовка вдруге оголошено в розшук - НАБУ

Вовк ігнорував судові повістки та не з'являвся на допити
Голову ОАСК Вовка вдруге оголошено в розшук - НАБУ
Павло Вовк (фото: УНІАН)
3 Листопада 2020, 20:00
читать на русском

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Зазначається, що у зв'язку з систематичним ігноруванням повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі у допиті та інших процесуальних дій, НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом створення головою ОАСК злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, участі у цій злочинній організації суддів ОАСК та інших осіб, прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди Головою Державної судової адміністрації.

Зазначимо, що НАБУ оголошує Вовка у розшук вже вдруге. У вересні ще 6 суддів ОАСК розшукували як підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з Вовком.

Читайте також

Нагадаємо, 1 жовтня суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник відсторонила від посади голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка на 2 місяці.  Його підозрюють у справі ексглави Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, якому намагався незаконно залишити посаду, попри конкурс на нового керівника ДСА.

Правоохоронці просили усунути Холоднюка з посади через можливість перешкоджання слідству, незаконного впливу на свідків, спеціалістів, спотворення або знищення речей і документів.

Голова суду Києва Павло Вовк, його заступник, інші судді, голова ДСА та адвокати проходять у справі про так звані "плівки Вовка". За даними слідства, підозрювані "мали на меті захоплення державної влади через встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі".

Загалом про підозру повідомили 12 особам.

НАБУ оприлюднило записи розмов ймовірно суддів Окружного адмінсуду.

Вовк і ще кілька суддів ОАСК оголошені у розшук. Їх підозрюють у намірі захопити державну владу.

1