Людина людині - вовк: суддя Печерського суду наказав зняти підозру з голови ОАСК

Так, адвокат Павла Вовка Андрій Заєць подав до суду скаргу на бездіяльність заступника генерального прокурора Андрія Любовича щодо неналежного вручення підозри голові ОАСК
Людина людині - вовк: суддя Печерського суду наказав зняти підозру з голови ОАСК
Павло Вовк (фото: УНІАН)

Слідчий суддя Печерського районного суду Сергій Вовк зобов'язав Офіс генерального прокурора вилучити з Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про повідомлення про підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку через "неналежне її вручення".

Про це повідомляє "Українська правді" із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Так, адвокат Павла Вовка Андрій Заєць подав до Печерського суду скаргу на бездіяльність заступника генерального прокурора Андрія Любовича щодо неналежного вручення підозри голові Окружного адмінсуду Києва, в якій просив зобов'язати його вилучити з ЄРДР про вручення підозри Вовку.

Після вивчення скарги, слідчий суддя Вовк її задовольнив і зобов'язав ОГП виключити інформацію про вручення підозри голові ОАСК. Він встановив, що керівнику суду неналежно вручили підозру, коли той перебував у відпустці. Також детективи нібито не за правильною адресою направили підозру Вовку.

Таким чином, як вважає суддя, НАБУ не вжило всіх заходів для вручення підозри керівнику ОАСК, передбачених КПК. Також суддя відкинув твердження прокурора ОГП, що вказана скарга розглядається з порушенням правил підсудності.

Нагадаємо, голова суду Києва Павло Вовк, його заступник, інші судді, голова ДСА та адвокати проходять у справі про так звані "плівки Вовка". За даними слідства, підозрювані "мали на меті захоплення державної влади через встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі".

Загалом про підозру повідомили 12 особам.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук підозрюваних у діяльності злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком. Згодом Вовк та інші підозрювані судді отримали повістки від НАБУ на допит.

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть захоплювати владу. Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

Правоохоронці також розслідували справу про втручання керівництва Окружного адмінсуду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

4 серпня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким фактично зобов’язавГенпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів ОАСК, а також голови ДСА, та передати її до іншого правоохоронного органу.

1