Готував списки "потенційних цілей" українських топпосадовців: СБУ затримала агента РФ

Зловмиснику повідомили про підозру в державній зраді
Готував списки "потенційних цілей" українських топпосадовців: СБУ затримала агента РФ
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
12 Вересня 2022, 10:49
читать на русском

В Одесі СБУ затримала агента РФ, який готував списки "потенційних цілей" серед українських топпосадовців.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

У ході спецоперації в Одесі затримано агента російських спецслужб - колишнього керівника кримінальної розвідки Управління боротьби з оргзлочинністю (відоме як розформоване у 2015 році УБОЗ) МВС України. Ворожого агента цікавила закрита інформація щодо установчих даних керівництва Служби безпеки, посадовців і ветеранів МВС, результати розслідувань резонансних справ, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що він передавав зібрані відомості своєму "зв'язному" - кадровому співробітнику МВД РФ Сєргєю Єрьоміну, діяльність якого координує ФСБ.

Отриману інформацію окупанти використовують для визначення "потенційних цілей" серед українських силовиків, проведення диверсій і спеціальних інформаційних операцій для їх дискредитації та спроб вербування, - пояснили в СБУ.

Додали, що зловмиснику повідомили про підозру у державній зраді. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила 62-річну зрадницю на підприємстві ракетно-космічної галузі - жінка передавала ворогу оборонні розробки та коригувала обстріли рашистів.

Читайте також