Гречка стане дешевшою: коли українцям чекати на зменшення цін

Загальний обсяг урожаю гречки очікується на рівні 140 тисяч тонн
Гречка стане дешевшою: коли українцям чекати на зменшення цін
Гречка (Фото: shutterstock)
7 Вересня 2022, 13:14
читать на русском

В Мінагрополітики прогнозують падіння цін на гречку вже від жовтня 2022 року. Наразі аграрії вже зібрали 20 тисяч тонн гречаної крупи.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в етері телемарафону.

У нас з початком війни вийшов розрив ланцюгів постачання гречки, оскільки ми її частково імпортували з Казахстану. Але українські аграрії відреагували на цю ситуацію і суттєво збільшили посівні площі. Тому ми очікуємо в 1,5 раза більший збір гречки цього року, - зазначив він.

Висоцький додав, що загальний обсяг урожаю гречки очікується на рівні 140 тисяч тонн при споживанні на внутрішньому ринку 100-110 тисяч тонн на рік. Водночас за вересень збір греки буде завершено, а від жовтня вона стане доступною споживачу.

За вересень збір гречки завершиться. І в жовтні вона може бути оброблена та доступна українському споживачу. Тому ми очікуємо, що від жовтня, від четвертого кварталу, ціни знизяться, оскільки наше внутрішнє виробництво із запасом достатнє, щоб забезпечувати увесь рік українців гречкою та навіть сформувати необхідний перехідний резерв, - наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, що з настанням осені чимало українців матимуть проблеми з ціновою доступністю продовольства. Ціни значно зростуть на окремі продукти.

Читайте також