Греція готова надати кораблі для перевезення зерна з України, - генсек НАТО

Також зерно планують перевозити наземним транспортом
Греція готова надати кораблі для перевезення зерна з України, - генсек НАТО
Кораблі, море / Фото: Pexels
30 Червня 2022, 17:21
читать на русском

Греція заявила про готовність запропонувати свої кораблі для вивезення морським шляхом українського зерна, яке заблокувала росія.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції після завершення саміту НАТО у Мадриді, пише "Європейська правда".

Туреччина намагається бути посередником у домовленостях. Греція заявила, що готова надати кораблі, щоби вивезти зерно з України. Інші союзники залучені до різноманітних дипломатичних зусиль, щоб досягти угоди, яка дасть змогу кораблям з продовольством вийти з Чорного моря, - розповів він.

Столтенберг додав, що Литва, Румунія та інші країни докладають зусиль, щоб використати наземні можливості та за допомогою залізниці перевезти продовольство наземними шляхами.

За його словами, лідери країн-членів НАТО обговорили продовольчу кризу, створену росією, та шляхи виходу з неї. Столтенберг наголосив, що найкраще рішення покласти край цій кризі - завершу війну.

Важливо, що союзники зустрілися, обговорили та обмінялися думками щодо зусиль, яких вони докладають, щоб вивезти якнайбільше зерна з України. Також важливо передати меседж, протилежний тому, що президент Путін і Китай говорять світу за допомогою їхніх кампаній дезінформації.

Причина продовольчої кризи – не санкції НАТО, а війна президента Путіна. Найкраще рішення покласти край цій кризі – це завершити війну. І президент Путін може припинити війну завтра, вивівши свої війська, - додав генсек.

Нагадаємо, що НАТО не розглядає залучення військових можливостей для створення коридору для українського експорту через Чорне море, оскільки це спричинить неприйнятне загострення.

1