Гроші від розмитнення "євроблях" хочуть направити на боротьбу з коронавірусом

Таким чином до ковідного фонду зможе надійти 1,4 млрд грн
Головне
Гроші від розмитнення "євроблях" хочуть направити на боротьбу з коронавірусом
Євробляхи (Фото: Незалежна асоціація блогерів України)
18 Червня 2021, 15:01
читать на русском

Кабінет міністрів України вніс до Ради законопроєкт, яким пропонується направити до ковідного фонду держбюджету 1,4 млрд гривень податків від розмитнення "євроблях".

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Остаточний текст законопроєкту №5671 поки що відсутній на сайті Верховної Ради, однак відомо, що законопроєкт збільшує доходи спеціального фонду держбюджету на 2021 рік на 1 433,75 млн грн.

Ці гроші Кабмін пропонує витратити за бюджетною програмою "Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2, і її наслідками".

Розрахунок доходів зробили на основі  інформації Державної митної служби. Після закінчення пільгового періоду оподаткування протягом 2020 року в Україну ввезли 38,4 тис. одиниць транспортних засобів, в т. ч. з порушенням термінів перебування у митних режимах транзиту та тимчасового ввезення - 7,5 тис. транспортних засобів. Розмитнення цих автомобілів дасть майже 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні ухвалила два закони, якими встановила пільгові ставки для розмитнення автомобілів на єврономерах.

Читайте також

Базова ставка коливатиметься від нуля до 150 євро, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме однієї тисячі євро. Такі автомобілі тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом.

За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника.

На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту набрання чинності законами. Учасники АТО/ООС матимуть змогу скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" й вище, походять з держави-окупанта (держави-агресора) або ввезені з тимчасово окупованої території України.

Читайте також матеріал Парламент.UA Розмитнення євроблях: як оформити і скільки коштуватиме легалізація авто .

1