Грошова допомога для українців: у Польщі відновили окремі виплати

Кожна родина може отримати 710 злотих на місяць
Грошова допомога для українців: у Польщі відновили окремі виплати
1 Липня 2022, 09:39
читать на русском

Міжнародний Комітет Порятунку у Польщі відновлює реєстрацію для надання грошової допомоги людям, які постраждали від війни в Україні та приїхали до Республіки після 24 лютого.

Про це йдеться на сайті організації.

Кожна родина може отримати 710 злотих на місяць на першого члена родини та 610 злотих на місяць на кожного наступного.

Допомога буде надаватися протягом трьох місяців.

Якщо ви хочете взяти участь у нашій програмі, запрошуємо вас зареєструватися за посиланням: https://enketo.redrose.io/cnDF7w0b, - кажуть у МКП.

Отримати допомогу можуть громадяни України, які перетнули польський кордон після 24 лютого та мають документ, що це підтверджує. Також ті українці, які отримали номер PESEL.

Перевагу надаватимуть:

– сім’ям з неповнолітніми дітьми;
– сім’ям з дітьми з інвалідністю;
– людям, старшим 50 років.

Щоб отримати допомогу, потрібно заповнити заявку за посиланням. Після реєстрації ви отримаєте повідомлення з адресою, за якою ви маєте приїхати з оригіналами документів та заповнити анкету. Протягом двох тижнів очікуйте смс-повідомлення з кодом і отримуйте гроші у найближчому відділенні MoneyGram.

Важливо: заявку не можна подавати, якщо ви вже отримували грошову допомогу від ООН. Якщо ви тільки зареєструвалися для отримання таких коштів, але не отримали їх, ви можете заповнити заявку на допомогу від Міжнародного комітету.

Додаткову інформацію можна отримати за номером: +48 667 647 239 (Viber, WhatsApp, Telegram).

Нагадаємо, що у Польщі українським біженцям платитимуть ще одну грошову допомогу, яку надає німецька благодійна організація Diakonie Katastrophenhilfe.

Також у польському місті Гожув-Великопольський біженцям з України видають подарункові талони на дві тисячі злотих (близько 10 тисяч гривень).