Грози і спека: якою буде погода на Трійцю

Температура повітря відповідатиме липневим показникам
Грози і спека: якою буде погода на Трійцю
Літо, квіти, погода (Фото: Парламент.UA)
11 Червня 2022, 08:17
читать на русском

Найближчими вихідними в Україні очікується спекотна погода, місцями пройдуть локальні зливи у супроводі гроз та шквалів.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, процеси в атмосфері характеризуватимуться дуже слабкими змінами: явно виражених циклонів та антициклонів не очікується.

Температура повітря виявиться на 2-4 °С вище за кліматичну норму і буде відповідати більше липневим показникам, - зауважив синоптик.

У денний та вечірній час у багатьох областях України розвиватимуться купчасто-дощові хмари, які стануть причиною локальних дощів у супроводі гроз, а місцями також граду та шквалистого посилення вітру.

Зокрема в суботу, 11 червня. у західних областях протягом доби очікуються помірні, подекуди значні дощі у супроводі гроз. У Карпатському регіоні та на Буковині можливі сильні зливи, випадання граду та шквали до 15 – 20 м/с. Вітер північно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +13...+18 °С, вдень +23...+28 °С, у Карпатах близько +20 °С.

На півночі України опадів не очікується. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Нічна температура коливатиметься в межах +12…+17 °С, вдень повітря прогріється до +27…+32 °С.

У центральних областях вночі буде сухо, вдень місцями пройдуть короткочасні дощі з грозами, при грозах не виключено шквали, 15 - 20 м/с. Вітер переважатиме південно-східний, 3 – 8 м/с. Мінімальна температура вночі складе +15…+20 °С, максимальна вдень +27…+32 °С.

У південних областях в нічний час опадів не очікується, вдень місцями пройдуть невеликі дощі у супроводі гроз та шквалів. Вітер переважно південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +16...+21 °С, вдень +28...+33 °С.

На сході України у суботу опадів не передбачається. Вітер північно-східний, 3 - 8 м/с. Мінімальна температура вночі становитиме +15...+20 °С, максимальна вдень +28...+33 °С.

У неділю, 12 червня, у західному регіоні країни вночі місцями пройдуть короткочасні дощі із грозами, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +12...+17 °С, вдень +21...+26 °С.

У північних областях пройдуть грозові дощі, вдень місцями зливи із градом та шквалистим посиленням вітру. Вітер північно-західний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах +15...+20 °С, вдень +24...+29 °С.

У центральних областях вночі без істотних опадів, вдень місцями пройдуть грозові дощі. Вітер переважатиме північний, 5 – 10 м/с. Мінімальні температури вночі +16...+21°С, максимальні вдень +26...+31°С.

У південних областях очікується спекотна та суха погода. Лише на Одещині вдень пройдуть дощі з грозами, подекуди інтенсивні. Вітер переважно північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +17...+22°С, вдень +28...+33°С.

У східних областях уночі опадів не очікується, вдень місцями пройде короткочасний дощ із грозою. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря в нічний час очікується +16...+21°С, вдень повітря прогріється до +26...+31°С.

Нагадаємо, влітку в Україні прогнозується нестабільна погода. Першого місяця літа буде помірно тепло. Липень відзначиться зливами, у серпні прогнозується спека.

1