Грози та град: синоптики попереджають про можливі підтоплення

Значні опади очікуються у північних і центральних областях
Грози та град: синоптики попереджають про можливі підтоплення
Дощ (Фото: picabu)
21 Липня 2021, 09:01
читать на русском

На 21 липня в Україні оголошено перший рівень погодної небезпечності, жовтий.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У північних і центральних областях очікуються значні дощі, у південних областях місцями град. Вдень в країні пориви вітру сягатимуть 20 м/с.

Температура повітря вдень становитиме 19-24 градусів, у південно-східній частині 28-33.

УГМЦ попереджує також про небезпечні гідрологічні явища.

Зокрема, на річках Карпат очікується підвищення рівнів води, можливе часткове затоплення окремих об'єктів прирічкової інфраструктури. Мешканців Івано-Франківської області попередили про можливе затоплення окремих населених пунктів. У Тернопільській, Хмельницькій та Вінницькій областях можливі затоплення заплав, сільськогосподарських угідь.

Також небезпечні гідрологічні явища прогнозуються у Чернівецькій області. Мешканці Закарпатської області можуть потерпати від селевих потоків.

У мiсцях випадiння сильних опадів можливе формування значного місцевого та схилового стоку з підтопленням понижених ділянок, в гірських районах існує загроза сходження селевих потоків та зсувів ґрунту (оголошено другий рівень небезпеки - помаранчевий).

Нагадаємо, від 19 липня в Україну прийшла дощова та грозова погода. Зокрема, зливи наробили лиха у столиці - тут затопило вулиці міста, станції метро, вітер повалив дерева.

Читайте також

1