Грози та різкі перепади температури обіцяють синоптики цього тижня в Україні

На заході України в окремі дні температура впаде до +17°...+19°
Грози та різкі перепади температури обіцяють синоптики цього тижня в Україні
Літо, море, погода Фото: Kasuma з Pexels
24 Липня 2023, 20:51
читать на русском

Останній липневий тиждень в Україні принесе нам нестабільну погоду: частину країни накриє сильна спека до +35°, при цьому в деяких областях очікується похолодання до +17°...+19°. Весь тиждень періодично дощитиме, місцями опади буду сильними та у супроводі гроз.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

Початок тижня в Україні буде спекотним та сонячним. Практично по всій країні стовпчики термометрів покажуть +27°...+31°. Без опадів.

У вівторок, 25 липня, спека в Україні посилиться. На заході стовпчики термометрів місцями покажуть +26°...+27°, а на решті території країни температура підвищиться до +28°...+32°. На заході та півночі очікуються дощі та грози.

У середу, 26 липня, погодні контрасти в Україні посиляться. На заході продовжаться дощі та грози, а температура знизиться до +22°...+24°. На решті території буде суха погода з невеликою хмарністю, а температура в більшості областей підніметься до +30°...+32°.

В середині тижня, 27 липня, температурні контрасти в Україні досягнуть свого піка. На заході температура впаде до +17°...+19°, а на сході вдарить спека +34°...+35°.

Дощі та грози поширяться на західні, північні, деякі центральні області, а також зачепить Одещину.

Перед вихідними, 28 липня, температура по країні почне вирівнюватися. Практично по всій країні стовпчики термометрів покажуть +22°...+25°, лише на крайньому сході затримається спека. Дощі з грозами змістяться на Лівобережжя, південь та в центральну частину України.

На вихідних, 29 і 30 липня, погода в Україні трохи стабілізується. Місцями пройдуть невеликі дощі, а температура в більшості областей буде на комфортному рівні, +24°...+28°. Лише на півдні повітря ще прогріється до +29°...+30°.

Нагадаємо, до кінця липня в Україні збережеться мінливий характер погоди. Очікується чергування сухої та вологої погоди, а на півдні не виключені нові температурні рекорди.

Читайте також

1