Грози та шквальний вітер: погода різко зіпсується в Україні

Синоптики оголосили штормове попередження
Важливо
Грози та шквальний вітер: погода різко зіпсується в Україні
Вітер, погода Фото: Sam Forson з Pexels
21 Червня 2022, 13:02
читать на русском

Сьогодні, 21 червня, у другій половині дня, в Україні очікується значне погіршення погодних умов.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, прогнозуються грози та шквали вітру 15-20 м/с, в окремих областях – град, зливи.

Оголошено перший рівень небезпечності.

Нагадаємо, раніше синоптики обіцяли, що з вівторка в Україні стане прохолодніше.

До кінця тижня погода в Україні буде нестабільною з різкими температурними коливаннями.

З середини тижня малорухомий та досить глибокий циклон із північного заходу призведе до суттєвого зниження температури практично у всіх областях України. Похолодання буде супроводжуватися періодичними дощами, місцями у супроводі гроз.

22 червня похолодання пошириться на більшу частину України. Дощі пройдуть у північних, центральних та східних областях. Вітер очікується переважно західного та північно-західного напрямку, 7-12 м/с, у західних, центральних та південних областях пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах 12-17 градусів, на крайньому сході до 21. Удень стовпчики термометрів покажуть до 25 градусів, у північних та центральних областях не більше плюс 20.

23 червня дощова та прохолодна погода очікується у Лівобережній частині України. В інших областях буде сухо та помірно тепло. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, у центральних та південних областях місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме від 11 до 16 градусів, вдень повітря прогріється до 26, у північних та східних областях до плюс 23.

24 червня дощі збережуться на Сумщині, у східних областях та у Приазов'ї. В решті регіонів України буде сухо. Вітер північний, північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме до 16, вдень від 21 до плюс 26, на Закарпатті до 29 градусів. У північних, центральних та частково південних областях від 16 до 21.

25-26 червня невеликі дощі пройдуть у північних, східних та центральних областях. Температура повітря підвищиться на 2-4 градуси.

1