Похолодання очікується в Україні: прогноз погоди на тиждень

До 26 червня на українців чекають температурні гойдалки
Похолодання очікується в Україні: прогноз погоди на тиждень
Погода, природа Фото: parlament.ua
20 Червня 2022, 17:40
читать на русском

До кінця тижня погода в Україні буде нестабільною з різкими температурними коливаннями.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич у коментарі meteoprog.

За його словами, протягом тижня на українців чекає нестійка погода з температурними гойдалками, коливаннями атмосферного тиску та поривчастим вітром.

У понеділок та вівторок із Західної Європи до нас переміститься спекотна повітряна маса, внаслідок чого по всій країні стовпчики термометрів в денні години перевищать 30-градусну позначку. Проте, високі температурні показники протримаються лише кілька днів.

З середини тижня малорухомий та досить глибокий циклон із північного заходу призведе до суттєвого зниження температури практично у всіх областях України. Похолодання буде супроводжуватися періодичними дощами, місцями у супроводі гроз.

21 червня вночі у західних областях, вдень у центральних та північних регіонах пройде короткочасний дощ у супроводі грози. На решті країни буде сухо. Вітер південно-західний, з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, у північних, центральних та західних областях пориви та шквали до 17-22 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах 15-20 градусів, вдень у західних областях від 18 до 23, на решті країни від 29 до 34 градусів.

22 червня похолодання пошириться на більшу частину України. Дощі пройдуть у північних, центральних та східних областях. Вітер очікується переважно західного та північно-західного напрямку, 7-12 м/с, у західних, центральних та південних областях пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах 12-17 градусів, на крайньому сході до 21. Удень стовпчики термометрів покажуть до 25 градусів, у північних та центральних областях не більше плюс 20.

23 червня дощова та прохолодна погода очікується у Лівобережній частині України. В інших областях буде сухо та помірно тепло. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, у центральних та південних областях місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме від 11 до 16 градусів, вдень повітря прогріється до 26, у північних та східних областях до плюс 23.

24 червня дощі збережуться на Сумщині, у східних областях та у Приазов'ї. В решті регіонів України буде сухо. Вітер північний, північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме до 16, вдень від 21 до плюс 26, на Закарпатті до 29 градусів. У північних, центральних та частково південних областях від 16 до 21.

25-26 червня невеликі дощі пройдуть у північних, східних та центральних областях. Температура повітря підвищиться на 2-4 градуси.

Нагадаємо, до кінця червня в Україні теплішатиме. Опадів у цілому очікується недостатньою й випадатимуть вони нерівномірно.

1