Температура ростиме, опадів поменшає: синоптик про погоду до кінця червня

В окремих регіонах України можливі посухи
Температура ростиме, опадів поменшає: синоптик про погоду до кінця червня
Літо, квіти, погода (Фото: Парламент.UA)
18 Червня 2022, 09:17
читать на русском

До кінця червня в Україні теплішатиме. Опадів у цілому очікується недостатньою й випадатимуть вони нерівномірно.

Про це в коментарі Телеграфу розказав синоптик Ігор Кібальчич.

За його даними, у другій половині місяця в атмосфері над Україною переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску і лише в останній п’ятиденці червня дещо знизиться. У зв’язку з цим, до 25 червня кількість опадів у цілому в країні очікується недостатньою.

Проте, зважаючи на плямистість розподілу опадів, навіть у межах одного міста може виявитися так, що в одному його районі випаде 2 місячні норми, а в іншому спостерігатиметься посуха, - роз’яснив синоптик.

За словами синоптика, температура повітря до кінця червня зазнаватиме незначних коливань, але в середньому очікується в межах кліматичної норми.

Традиційно, найвищі показники спостерігатимуться у південних і південно-східних регіонах. Таким чином, вночі стовпчики термометрів коливатимуться в межах від +14 до +19 градусів, вдень близько +25...+30 градусів тепла, на півдні в окремі дні можливі +31...+33 градуси. Поступово до кінця місяця середньодобова температура збільшиться на 1-3 градуси, додав синоптик.

Нагадаємо, влітку в Україні прогнозується нестабільна погода. Першого місяця літа буде помірно тепло. Липень відзначиться зливами, у серпні прогнозується спека.

1