Грудень і лютий будуть аномально теплими: у гідрометцентрі дали перші прогнози на зиму

Відносно холодним та сніжним може бути лише січень-2024
Грудень і лютий будуть аномально теплими: у гідрометцентрі дали перші прогнози на зиму
Погода в Карпатах Фото: https://www.facebook.com/camp.slon/
18 Жовтня 2023, 15:36
читать на русском

Через зміну клімату на Землі зима 2023-2024 в Україні буде досить теплою.

Прогноз погоди озвучила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Укргідрометцентру Вазіра Мартазінова.

За її словами, у листопаді очікуються погодні гойдалки - місяць буде наполовину теплим, наполовину прохолодним. Цього місяця можливий перший сніг, однак зима 2023-2024 буде аномально теплою.

Свій прогноз вона аргументує тим, що Україна з 2005 року живе в новій кліматичній смузі.

"Я його називаю сучасним. Якщо подивитись тренд з 2005 року, то грудень потеплішав, і суттєво - на 2 градуси. Тож, хоч як би ви очікували холодів, підіймайте ваші очікування на +2 градуси стосовно ваших дитячих спогадів про зиму. Грудень буде дуже теплим", - попередила метеорологиня.

Більш холодним стане січень, коли циркуляція повітря стає активнішою, а до країни заходять справжні морози. Однак лютий, на її думку, вже перестає бути зимовим місяцем. Мартазінова зазначає, що лютий буде досить теплим. Опади взимку будуть в межах норми - мова йде про дощ, сніг та мокрий сніг, який можливий за теплої погоди.

Але великого снігового покрову, ймовірно, не буде. Якщо сніг випаде напередодні холодів - він швидко розтане через суттєве збільшення денної температури повітря.

"Усі наші зими будуть такого характеру - мороз буде приходити, але є глобальний фон - потепління, який не даватиме йому розвиватись", - резюмувала вона.

Нагадаємо, за попередніми прогнозами ресурсу wisemeteo, зима 2023-2024 у Києві не буде особливо відрізнятися температурними показниками від торішнього сезону. Середня температура взимку в Києві буде становити 0 градусів, як і минулого року. Сильних снігопадів також не передбачається, хоча цього року очікується 38 днів з опадами (минулого року було 30).

Читайте також

1