Група хакерів крала інформацію українців через додатки для Instagram

Вони у додатки вбудовували вірус
Група хакерів крала інформацію українців через додатки для Instagram
Хакери (Фото: Pexels)
21 Травня 2021, 19:25
читать на русском

Служба безпеки України викрила групу хакерів, які викрадали особисту інформацію користувачів через додатки для соцмережі Instagram.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Зазначається, що мешканець Івано-Франківської області розробляв віруси на замовлення російського клієнта. Він вбудовував віруси у популярні програми для розкрутки сторінок в Instagram та інші додатки. Вірус відкривав доступ до фінансової інформації на пристроях користувачів.

Задокументовано, що один із хакерів працював на російського замовника, який надав доступ до захищеного сервера у РФ. Сервер використовувався як інфраструктура для розробки вірусів і обміну технічними завданнями та готовими замовленнями. Замовлення російська сторона оплачувала біткоїнами, - йдеться у повідомленні.

Кіберфахівці СБУ також встановили, що хакери створили форум, Telegram-канал і бот. Цими ресурсами користувалися представники хакерського середовища для купівлі та продажу персональних даних. Зокрема, для торгівлі акаунтами, логами, копіями паспортів, паролями до сайту OLX, електронних гаманців Qiwi та Yandex, а також відеохостингу Youtube.

Нагадаємо, що наприкінці січня Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України виявив фішингову кібератаку, спрямовану на українських користувачів Інтернету, основною темою якої була обов`язкова вакцинація від COVID-19 в Україні.