Грузія продовжила термін безвізового перебування в країні для українських біженців

Відтепер у Грузії можна перебувати без візи протягом двох років
Грузія продовжила термін безвізового перебування в країні для українських біженців
Прапор Грузії
27 Лютого 2023, 19:33
читать на русском

Уряд Грузії ухвалив постанову, згідно з якою громадяни України можуть приїжджати та перебувати в країні без віз протягом двох років.

Про це повідомляє "Грузія Online".

Уряд країни скоригував норму, яка дозволяла українцям в'їжджати до Грузії без візи та перебувати в країні протягом року.

Згідно з поправками, які набули чинності одразу після публікації, громадяни України мають право в'їжджати до Грузії без візи та перебувати у країні протягом повного дворічного терміну.

Нагадаємо, українські родини з дітьми, які тимчасово проживають у Грузії через повномасштабну війну в Україні, можуть отримати фінансову допомогу. Уряд цієї країни, за підтримки ЮНІСЕФ, надає українцям можливість одноразової виплати. Щоб отримати кошти, батьки чи законні представники дітей повинні написати заяву в територіальному чи обласному управлінні Агенції соціального обслуговування.

Подати заяву на отримання грошової допомоги можуть лише ті, хто перетнули кордон з Грузією після лютого 2022 року. При цьому призначити виплату може тільки орган соціальної служби.

Зауважимо, наразі у Грузії перебуває близько 30 000 біженців.

1