Харків повністю під контролем ЗСУ: місто зачищають від бойовиків

Громадян просять не допомагати та сидіти вдома, чи у сховищах
Важливо
Харків повністю під контролем ЗСУ: місто зачищають від бойовиків
Російська військова техніка Фото: https://www.facebook.com/mod.mil.rus/photos
27 Лютого 2022, 13:26
читать на русском

Поліція Харківської області повідомила про зачистку Харкова від російських диверсійно-розвідувальних груп і частини російських військових, які потрапили до міста.

Громадян просять не виходити на вулиці, не переміщуватися на автівках та не намагатися покинути місто.

В умовах воєнного часу такі дії можуть бути розцінені як диверсія, і відкритий вогонь на ураження. Харків’яни, залишайтеся в укриттях, бережіть себе і своїх близьких. ЗСУ працює, поліція працює! Ми не здаємося! Окупанти, здавайтеся. Ви нас розізлили. Ви ж бачите, падлюки, що вам тут не раді. Виживе лише той, хто здасть зброю, - зазначили силовики.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив:

Протягом доби військова обстановка навколо України змінилася несуттєво. Противник деморалізований, вони не роблять активних наступальних дій. Зранку було лише дві спроби: невелике скупчення противника — порядку 8-12 автомобілів — намагалося пройти вглиб Харкова. Їх оточили і вже наполовину знищили. Не вірте жодним вкидам, що Харків Харків упав. Харків'яни тримають оборону і вправно знищують ворога.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив:

Контроль над Харковом повністю наш! Працюють ЗСУ, Нацполіція, Тероборона, відбувається повна зачистка міста від ворога.

За його словами, російський ворог - абсолютно деморалізований. Безпосередньо у Харкові, кидаючи посеред дороги ворожу техніку, українським військам здаються цілі групи по 5-10 осіб. Як тільки бачать хоча б одного представника ЗСУ - здаються.

Щодо ситуації в області станом на зараз: Чугуїв - повністю контрольований українськими військами, українські прапори на всіх адмінприміщеннях.

Наступ російського агресора триває у Липецькому напрямку, Вовчанському та Бєлгородському. Фіксуємо окремі колони російської техніки. Збройні Сили України на своїх позиціях ведуть активну боротьбу.

Синєгубов повідомив, що у Харкові Збройним Силам України здалися в полон десятки російських бійців.

Російські бійці, яких взяли в полон, розповідають про повне знесилення та деморалізацію, вони не мають зв‘язку з центральним командуванням, не розуміють і не знають подальших своїх дій. З початку нападу на Україну вони не отримують їжі та води, у техніки немає запасів пального. Покидаючи позиції, російські бійці намагаються заховатися поміж цивільним населенням, просять у людей одяг та їжу. Бо "вдома" їх ніхто вже не чекає. Жителі Харківщини, будьте обережні, не відчиняйте дверей незнайомцям, не допомагайте російському агресору в переховуваннях, - розповів він.

Нагадаємо, Росія зазначає значних втрат у війні з Україною, чисельність окупаційних військ на кінець третьої доби збройної агресії зменшилася на 4300 осіб.

1