Харківська блогерка інсценувала власне викрадення, щоб отримати біткоїни

Затриману помістили у СІЗО під заставу у три мільйони гривень
Харківська блогерка інсценувала власне викрадення, щоб отримати біткоїни
Арешт, в’язниця Фото: RODNAE Productions з Pexels
7 Липня 2021, 12:15
читать на русском

Блогерка з Харкова разом зі своїм київським товаришем вирішила інсценувати власне викрадення. Вона хотіла виманити у свого впливового спонсора п'ять біткоїнів.

Як повідомляє поліція Харкова, 27 червня до правоохоронців із заявою про зникнення 22-річної жінки звернулася її подруга. Вона зазначила, що приятелька перестала відповідати на телефонні дзвінки та відсутня за місцем свого мешкання.

28 червня за даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з позначкою "зникнення особи безвісти".

Затримання блогерки Фото: ГУНП Харківської області

Під час проведення слідчих дій правоохоронці проробляли всі можливі версії зникнення дівчини. Вони з'ясували, що хлопцю викраденої дівчини почали надходити повідомлення з вимогою переказати грошові кошти. У якості викупу вимагали криптовалюту.

Затримання блогерки та її спільника Фото: ГУНП Харківської області

В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили місцезнаходження "розшукуваної" та її 29-річного подільника. Вони переховувалися у Львівській області. 2 липня поліцейські затримали їх в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова правопорушникам повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна, - кажуть у поліції.

3 липня підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 3 мільйони гривень.

Тим часом харківський блогер Євген Зуб розповів, що затриманою виявилася блогерка Катерина Якимів, яка відома під псевдонімом Tigra.

Зуб каже, що дівчина підлаштувала "викрадення" разом зі своїм коханцем із Києва, аби отримати п'ять біткоїнів від впливового спонсора блогерки з Росії. Начебто саме цей чоловік раніше купив їй автомобіль Bentley Bentayga.

Нагадаємо, 28 грудня минулого року у Police Control Ukraine повідомляли, що дівчину впіймали п'яною за кермом Porshe. Під час зупинки правоохоронцями вона агресивно поводилась.

Читайте також

1