Харківські поліціянти навчалися боротися з "хуліганами" з державним прапором (відео)

Поведінка харківських патрульних обурила користувачів соцмереж
Харківські поліціянти навчалися боротися з "хуліганами" з державним прапором (відео)
Навчання поліцейських (скріншот відео)
18 Червня 2021, 16:13
читать на русском

У Харкові патрульні відпрацьовували практичні навички з охорони громадського порядку на масових зібраннях, позначивши "хуліганів" кольорами національного прапора.

Про навчання поліціянтів інформує пресслужба патрульної поліції України.

Начальники всіх управлінь патрульної поліції та їхні заступники пліч-о-пліч зі своїм особовим складом проходять тактико-спеціальні навчання з протидії масовим заворушенням у Харкові, – йдеться в повідомленні.

На відео на офіційній сторінці відомства видно, як правоохоронці-кавалерійці навчаються діяти в натовпі. Учасники імітованої акції тримають в руках український держаний прапор та червону ганчірку, прикріплену до палиці. яка зображала комуністичну символіку.

Цей факт обурив користувачів соцмереж, які побачили у діях силовиків зневагу до державного символу.

Патрульна поліція України відпрацьовує свою роботу під час масових заходів й використовує Прапор України, як звичний атрибут в руках порушників. При чому, як бачимо, для поліціянтів нема різниці як імітувати порушників – Прапором України, чи червоною ганчіркою. Шановне МВС України, що ви там? Спите? Так, прокидайтесь і передайте своїм харківським колегам, що за наш Прапор занадто багато крові пролито, щоб ви отак його використовували, – написав у фейсбуці ветеран АТО, колишній поліціянт Борис Красовський.

Додамо, що “учасники мітингу” були одягнені в білі, сині та жовті футболки.

Нагадаємо, 21 травня поліцейські затримали чоловіка, який зірвав прапор України з адмінбудівлі на столичному Печерську. Санкція статті за таке порушення передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте також

1