Херсонщину атакує гусінь: вона падає на волосся та за шиворот

Вона харчується понад 300 видами рослин
Херсонщину атакує гусінь: вона падає на волосся та за шиворот
Гусінь білого американського метелика (фото: Суспільне)
9 Вересня 2021, 18:43
читать на русском

Херсонщину атакує нашестя гусені, американського білого метелика, для якого в області дуже сприятливі погодні умови. Гусінь знищує листя дерев.

Про це повідомили в ТСН.

Харчується понад 300 видами рослин. Одна яйцекладка цього шкідника достатня для того, щоб знищити листя дереві 15-річного віку, - сказав кандидат сільськогосподарських наук Іван Мринський.

Як зазначили, спочатку гусінь знищувала шовковицю, а потім й інші дерева. Проте парк сільгоспуніверситету нашестя не зачепило, оскільки його обороняють птахи.

Для них тут розвісили багато шпаківень та будиночків, і птахи не дали гусіні ніяких шансів. Не постраждали й фермерські сади, де дерева обробляли заздалегідь. А от у міських парках та дворах багатоповерхівок - біда, - йшлося в повідомленні.

Також гусінь не пройшла повз будинків, до під’їзду зайти досить важко.

На голову, за шиворот, падают, на волосся – як дощ, - повідомив мешканець одного з будинків.

Додали, що гусінь американського білого метелика пошкодила понад три тисячі гектарів дерев у Херсонській області. Зараз боротися з нашестям марно, боротьбу потрібно почати на початку сезону. Через це Держпродспоживслужба запровадила карантин в області.

Нагадаємо, на Закарпатті з'явилися американські комахи-кровопивці, які масово кусають людей, особливо на озері в Дідові (Дийда) на Берегівщині.

Читайте також