Херсонська та Луганська області перебувають на межі "червоної" зони карантину

У цих регіонах показник госпіталізації хворих відповідає "червоній" зоні
Важливо
Херсонська та Луганська області перебувають на межі "червоної" зони карантину
Лікарня, коронавірус Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги у Фейсбук
26 Липня 2021, 14:05
читать на русском

У Херсонській та Луганській областях показник госпіталізації пацієнтів з коронавірусом або підозрою на нього перебуває на рівні "червоної" зони адаптивного карантину.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України.

За інформацією відомства, в Херсонській області динаміка госпіталізацій перевищує норму три дні поспіль. Станом на вчора він становив 55,6%, а раніше перебував на рівні 69,8 і 80%.

У Луганській області цей показник становив 58,3% в п'ятницю, 23 липня, і 50,8% в неділю, 25 липня і також виявився на "червоному" рівні.

Норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим ковідом або підозрою на нього повинна складати не більше 50%.

Однак Херсонська і Луганська області поки не можуть бути віднесені до "червоної" зоні карантину, оскільки для цього протягом трьох днів червоному рівню повинні відповідати як мінімум два показники, визначених МОЗ. У зв'язку з цим вся Україна залишається в зеленій зоні.

Нагадаємо, 213 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 26 липня 2021 року. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві (71), Одеській (33), Житомирській (17), Вінницькій (14) та Харківській (12) областях.

Читайте також

1