Хімічна кастрація як покарання необхідна в Україні - сексологиня

Хімічна кастрація передбачає певну взаємодію з гормональним фоном людини без хімічних втручань
Ексклюзив
Хімічна кастрація як покарання необхідна в Україні - сексологиня
Педофілія (Фото: yandex)
20 Жовтня 2021, 10:31
читать на русском

Попри те, що ідею з хімічною кастрацією Зеленський відхилив, багато експертів досі схиляються на думці, що таке покарання необхідне в Україні.

Про це розповіла у коментарі "Парламент.UA" сексологиня та секс-просвітниця Марія Губєрнік.

За її словами, ж хімічна кастрація передбачає певну взаємодію з гормональним фоном людини без хімічних втручань. Суть – у впливі на секрецію статевих гормонів так, аби людина не відчувала статевого потягу.

Є декілька рівнів хімічної кастрації, в різних країнах вона використовується по-різному. Але суть однакова. Нам для того, щоб відчули статевий потяг і захотіти займатися сексом, потрібні певні гормони: естроген, тестостерон тощо. Хімічна кастрація зокрема впливає на ці гормони, – пояснила фахівчиня.

Вона вважає, що в Україні обов’язково мають бути такі радикальні заходи в контексті педофілії. Мовляв, коли немає покарання, якого кримінальні злочинці потенційно могли б боятися, то вони відчувають більшу свободу. Можна боятися кількох років у в’язниці, але це не так вражає, як хімічний вплив на статевий потяг.

Суд має не просто посварити людину або сказати: "Який ти нехороший, більше не чіпай дітей своїми брудними руками". Якщо це дійсно доведений факт педофілії, має бути суворе покарання, як от хімічна кастрація або примусове серйозне лікування у психоневрологічних диспансерах, – висловилася нам у коментарі педагогиня Ольга Смирнова.

Натомість адвокат Юрій Криворучко сказав "Парламент.UA", що будь-які примусові дії, як і хімічна кастрація, порушують конституційне право людини. Мовляв, без дозволу громадянина проти нього не може бути застосоване жодне медичне втручання.

Нагадаємо, що до реєстру педофілів уже віднесли дані про 113 людей.

Читайте також