Хліб, одяг та сумки: що і чому не можна викидати у сміття

Викинувши продукти чи одяг, за віруваннями, можна накликати у дім біду та злидні
Хліб, одяг та сумки: що і чому не можна викидати у сміття
9 Червня 2023, 20:48
читать на русском

Здавна вважали, що деякі речі не можна викидати з дому. Це, за повір’ями, може накликати біду.

Чому не можна викидати хліб

Чи не найбільша кількість народних прикмет пов’язана з хлібом. До хліба відносилися з особливою пошаною. До наших днів дійшло повір’я, згідно з яким не можна змітати крихти зі столу рукою. У голодні часи не прийнято було змахувати зі столу залишки їжі, тому крихти хліба обережно змітали в долоню і з’їдали. Відтоді змітання крихт асоціюється з бідністю і нуждою.

І досі в народі говорять: той, хто викидає хліб, накликає на себе злидні. Випічку та хлібні вироби радять не нести на смітник, а віддавати худобі або птахам.

Куди дівати дитячі речі

Наші прабабусі вважали, що дитячий одяг слід віддавати нужденним і в жодному разі не викидати на смітник.

За однією з версій забобону, саме на дитячий одяг зазвичай наводили негатив та порчі, таким чином можна наврочити всю родину. Тож краще зайнятися благодійністю та віддавати дитячий одяг у гарному стані тим, кому він знадобиться.

Чи можна викидати сумки та гаманці

Цей забобон пов’язаний із багатством та добробутом. За повір’ями, гаманець зберігає фінансову енергію власника, тож, викинувши його, ви можете позбавитися від грошового потоку.

Звісно ж, дохід напряму залежить від щоденної наполегливої праці, але якщо ви вірите у забобони, старі гаманці та сумки радять спалити.

Що робити зі старим одягом та спідньою білизною

У народі одяг радять або віддавати на благочинність, або палити. Люди, які вірять в езотерику, наголошують, що спідню білизну не можна викидати на смітник, щоб не привернути зради та прикрощі в особисте життя. Її також рекомендують спалити.

За народними прикметами, віник накопичує енергію дому, тому спалювати його не можна. Віник слід просто викинути, бажано якомога далі від будинку. Це стосується і старих швабр. Є навіть трактування, згідно з яким, викинувши старий віник, можна позбавитися від негативу та безсоння.

Нагадаємо, раніше ми писали, яких саме речей і предметів потрібно позбутися в будинку, щоб не притягувати неприємності.

1