Хочуть провести "парад перемоги": окупанти масово викрадають чоловіків

Жертвами орків стають ветерани АТО/ООС, колишні військові, правоохоронці та проукраїнські активісти
Хочуть провести "парад перемоги": окупанти масово викрадають чоловіків
Російські солдати Фото: facebook.com/Сили-оборони-Запорізького-краю
27 Квітня 2022, 17:48
читать на русском

На тимчасово окупованих територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей орки масово викрадають чоловіків призовного віку для того, щоб за їх участі влаштувати "парад перемоги" 9 травня.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки МО в Telegram.

Головна мета таких дій – "поповнення обмінного фонду". Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть за умови, якщо українці не брали участі у бойових діях 2022 року. Також не виключена організація пропагандистських "парадів перемоги" за участі затриманих українців. Згідно з отриманою інформацією їх можуть спробувати видати за "військовополонених" та провести вулицями окупованих міст, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що подібні заходи відбувалися в Донецьку у 2014 році, коли українських героїв змусили пройти центральною вулицею міста, де їх піддавали знущанням та приниженням.

Зокрема, жертвами окупантів стають ветерани АТО/ООС, колишні військові, правоохоронці та проукраїнські активісти.

У приміщеннях херсонського ізолятора тимчасового утримання перебувають понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів АТО/ООС, яких допитають і катують, - пояснили в розвідці.

Також у селі Велика Лепетиха на Херсонщині створили фільтраційний табір, куди прибули російські військові, які шукають та затримують українських чоловіків призовного віку. Потім затриманих вивозять у напрямку Криму.

Нагадаємо, російські окупанти планують влаштувати "карнавал перемоги" на 9 травня в Маріуполі.

Читайте також

1