Холодну погоду з мокрим снігом обіцяють синоптики цього тижня

Синоптики акцентують на тому, що похолодання є нормальним явищем для цієї пори року
Холодну погоду з мокрим снігом обіцяють синоптики цього тижня
Осінь, погода / Фото: Pexels
16 Жовтня 2023, 15:44
читать на русском

В Україні новий робочий тиждень розпочинається похолоданням та дощами, подекуди навіть пройде мокрий сніг.

Про це в інтерв’ю NV розповіла синоптикиня Наталія Голеня.

За її словами, вже з понеділка буде зниження температури повітря - в цілому, похолодання є нормальним для цієї пори року.

“Максимальні температури будуть десь у межах 6-12, на півдні - до 15 градусів. Так, ми повернемося ближче до осені, але температурний фон буде близький до норми, як на цю пору. Вдень температура близько 10 здебільшого, вночі - 1−6, 2−7 тепла. Але не слід розслаблятися, оскільки погода готує нам ще подальше зниження, і за сьогоднішніми розрахунками воно швидше буде десь на 20−22 жовтня, знову ж з півночі зайде холодне повітря арктичного походження і ще буде зниження температури. Вночі вже до плюс-мінусів, тобто +3−3 градуси, а денна температура також буде 1−7 тепла, хіба що на півдні до 10", - зазначила синоптикиня.

Вона також додала, що сьогодні, в понеділок, над нашою державою проходитиме атмосферний фронт, який може принести з собою дощі.

Водночас 17−18 жовтня північ, схід, центр України чекає нова порція прохолоднішого повітря, також можна очікувати на дощі. 20−21 жовтня атмосферний фронт зумовить дощі, а, можливо, вище 21−22 в північних, центральних і східних областях місцями і з мокрим снігом.

"Але не можна сказати, що це аномалія, вже остання декада жовтня, це майже звичайне явище, досить часу, що в Україні ми вже очікуємо на сніг. А на високогір'ї Карпат сніг може бути набагато раніше", - підкреслила синоптикиня.

Нагадаємо, наприкінці цього тижня, орієнтовно 21 жовтня, в Україні очікується сніг. Але перед цим відчутно похолодає.

Читайте також

1