Ховав вибухівку у милиці: СБУ затримала чоловіка, який хотів підірвати людей у Запоріжжі

Мешканець Дніпра тепер надає пояснення силовикам
Головне
Ховав вибухівку у милиці: СБУ затримала чоловіка, який хотів підірвати людей у Запоріжжі
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
12 Травня 2022, 12:32
читать на русском

Служба безпеки затримала 56-річного мешканця Дніпра, який планував вчинити теракт у Запоріжжі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Запобігли терактові. Зловмисником виявився мешканець Дніпра, 1966 року народження. Він хотів посіяти хаос та паніку у Запоріжжі й для цього спланував злочин на об’єкті масового скупчення людей у центрі міста, - розповіли у відомстві.

Зловмисник самостійно виготовив вибуховий пристрій та замаскував його під милицю:

Він вмонтував у її порожнину піропатрон, вибухову речовину, а для посилення ефекту ураження – начинив вибухівку елементами вражаючої дії: цвяхами та болтами.

СБУ вдалося з'ясувати, що чоловік намагався "заплутати сліди" й за два дні до запланованої дати теракту прибув у Запоріжжя із західного регіону.

Вдалося розкрити його злочинні наміри і спрацювати на випередження. Українська спецслужба затримала його у "підпільному" помешканні, а вибухівку було знешкоджено, - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії, затриманий дає покази, відпрацьовується версія причетності російських спецслужб до підготовки злочину.

Нагадаємо, на початку травня Служба безпеки України знешкодила ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка готувала теракт - збиралася збити пасажирський літак.

1