Хто з українських нардепів та міністрів задекларував криптовалюту (інфографіка)

Нардеп Олег Бондаренко зі "Слуги народу" є найбільшим власником криптовалюти у Верховній Раді, а в Кабміні криптовалютою володіє лише одна людина.
Важливо
Хто з українських  нардепів та міністрів задекларував криптовалюту (інфографіка)
Криптовалюта (фото: iXBT.com)
10 Лютого 2024, 14:46
читать на русском

Видання "Слово і діло" перевірило декларації політиків і в лютому опублікувало дані про те, хто з народних депутатів та членів Кабміну задекларував криптовалюту.

Перший в списку - Олег Бондаренко, який за 2023 рік задекларував Bitcoin загальною сумою на 126,4 млн гривень.

Крім Бондаренко криптовалютні активи зареєстрував його колега по фракції Дмитро Гурін. Криптовалютою володіє дружина: згідно з даними декларації за 2022 рік, у її власності Bitcoin на 66,4 млн гривень в еквіваленті.

У Єгора Чернєва, також зі "Слуги народу" за 2022 рік задекларовано Bitcoin на 9,6 млн гривень.

Іван Юнаков (СН), згідно з декларацією за 2022-й, володів дев'ятьма видами криптовалюти – Ripple, QUANT, Ethereum, TRX, Tether, Stellar, HEDERA, ALGORAND, ETHEREUM QUANT – на суму 5,5 млн гривень в еквіваленті.

У власності Антона Швачка (СН) криптовалюта Tether, Binance Coin, LUNC та USD-M Futures на 2,07 млн гривень. У його колеги Василя Мокана Bitcoin та Ethereum на 486,7 тисячі гривень.

Нардеп із групи "Довіра" Сергій Вельможний у декларації за 2022 рік вказав криптовалюту у власності сина: Ethereum, Binance Coin та Tether на 451,9 тисячі гривень.

Ярослав Железняк із "Голосу", за даними декларації-2022, володів криптовалютою на суму 60,9 тисячі гривень (Solana, Bitcoin та Ethereum).

Вадим Столар із групи "Відновлення України" у декларації за 2022 рік вказав криптовалюту Tether на суму всього 33 гривні. У тому ж році він обміняв криптовалюти на суму 8,9 млн гривень. Столар також задекларував помилкове зарахування на рахунок криптовалюти – 11,5 млн гривень.

Нагадаємо, в уряді є лише один власник криптовалюти – міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. У декларацію за 2023 рік він вніс BUSD, Tether, Bitcoin та Ripple на 471 гривню. Також він продав криптовалюти на 17,5 млн гривень.

Читайте також

1