Хуртовини, вітер та морози: синоптики попередили про погіршення погоди

Морози затримаються до кінця січня
Хуртовини, вітер та морози: синоптики попередили про погіршення погоди
Мороз, зима. Фото: Pexels
21 Січня 2022, 15:33
читать на русском

22 січня у більшості областей України погіршиться погода - очікуються посилення вітру та хуртовини.

За даними Українського гідрометцентру, зокрема, у Карпатах пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, хуртовина. Температура повітря вночі та вдень 9-14 градусів морозу. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

У західних, північних та Вінницькій областях можливий невеликий сніг, на решті території - без істотних опадів.
На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря вночі 2-7 градусів морозу, у східних, Запорізькій та Закарпатській областях 5-10, а вдень до 4 градусів з мінусом.

У Київській області очікується невеликий сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° морозу.

Синоптиця Наталка Діденко повідомила, що у вихідні в Україні періодично сніжитиме - в західних, північних областях, на Вінниччині.

На Сході, у більшості центральних областей сніг - хіба місцями, частіше прояснення. На Півдні вихідними переважатиме суха погода, лише в Криму ймовірні опади, - повідомила вона.

Діденко попередила про повернення морозів. 22 січня вдень -1-4 градуси, в неділю вже -3-8 градусів (на Півдні поки побуде тепліше).

Надалі по тижню мороз посилиться, - каже вона.

Тим часом синоптики спрогнозували, якою буде погода у лютому - температура повітря в лютому буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також