Іллю Вітюка відсторонили від виконання обов`язків керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Проводиться службова перевірка фактів придбання елітної квартири за 20 мільйонів
Важливо
Іллю Вітюка відсторонили від виконання обов`язків керівника департаменту кібербезпеки СБУ
9 Квітня 2024, 16:41
читать на русском

Голова Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов'язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами "Слідство-інфо".

"На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами "Слідство-інфо", голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов'язків", - повідомилив пресслужбі СБУ.

У пресслужбі уточнили, що за рішенням голови СБУ Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ. "Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань", - повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі "Слідства.Інфо" знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйона гривень.

Що відомо про Іллю Вітюка:

За 12 років служби він пройшов шлях від оперативника до керівника у різних підрозділах, включно з контррозвідкою.

25 березня 2024 року, на день СБУ, роботу Вітюка відзначив президент України – присвоїв йому звання бригадного генерала.

Одними з головних завдань департаменту, який очолює Вітюк, є протидія кібертероризму та шпигунству. Як повідомляють у службі, фахівці цього департаменту у березні заблокували поставки складових до російських "Шахедів" та ракет. А на початку повномасштабного вторгнення департамент Вітюка відбив понад 10 тисяч кібератак.