Ілон Маск відправить до космосу експерименти українських школярів

Проєкти українських школярів вирушать у космос на кораблі "SpaceX Dragon"
Ілон Маск відправить до космосу експерименти українських школярів
Фото: Мала академія наук
20 Грудня 2021, 06:20
читать на русском

Юні вітчизняні науковці хочуть перевірити в космосі окремі хімічні реакції. Астронавти проведуть у космосі два експерименти за сценаріями українських школярів. А результати передадуть юним українським дослідникам для подальшої роботи.

Про це йдеться на сторінці Малої академії наук України у Фейсбуці.

Ракета SpaceX доставить на Міжнародну космічну станцію дві наукові розробки школярів з України, щоб астронавти провели експерименти на МКС.

Перша команда представлена 11-класниками із Харківської гімназії №47. Вони хочуть перевірити, як стоматологічні матеріали тверднуть в умовах низької гравітації (їжа космонавтів занадто м'яка, тому під час тривалих космічних місій часто виникає потреба пломбувати зуби).

Другим фіналістом стала команда 8-класників із Рішельєвського наукового ліцею в Одесі, які хочуть перевірити, як гравітаційні умови впливають на розміри, форму та кількість гексаціаноферату калію. Існування людини поза межами Землі потребує вирішення багатьох технологічних завдань, зокрема вирощування кристалів. Саме цьому й присвятила свій проєкт команда.

Під час експерименту з’ясують, чи впливає відсутність гравітації на формування кристалів, їхні розміри, кількість і форму.

Нагадаємо, Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск з'явився на церемонію вручення нагороди від TIME "Людина року" за досягнення у галузі науки з молодшим сином X Æ A-12.

Читайте також