Індія дозволила електрокари Tesla Ілона Маска

Було сертифіковано лише чотири моделі
Індія дозволила електрокари Tesla Ілона Маска
Електромобіль Tesla Ілона Маска Фото: twitter.com/BillionMagazine
31 Серпня 2021, 13:30
читать на русском

Міністерство транспорту та доріг Індії сертифікувало електрокари Tesla, засновником яких є Ілон Маск. Так, американський автомобільний концерн може найближчим часом дебютувати в Індії в результаті отримання дозволу на виробництво або імпорт чотирьох своїх моделей.

Про це повідомляє Business Standard.

Зазначається, що Tesla стала ближче до офіційного дебюту в Індії після того, як вона отримала дозвіл на виготовлення або імпорт чотирьох моделей у країні Південної Азії.

Випробування гарантують, що автомобіль відповідає вимогам індійського ринку з точки зору викидів, безпеки та придатності для дороги, - йдеться на сайті Міністерства транспорту та доріг Індії.

Раніше фан-клуб Tesla у Twitter написав, що автомобілі, ймовірно, були варіантами моделі 3 та моделі Y.

Зазначається, що закріпитися на індійському автомобільному ринку буде непросто, оскільки електромобілі становлять лише 1% річних продажів автомобілів країни, а автомобілі Tesla дуже дорогі. Також в країні мізерна інфраструктура зарядки та відсутність фінансування для компаній, які бажають розробляти електромобілі.

Ще одною перешкодою є режим високого оподаткування. Головний виконавчий директор Tesla Ілон Маск минулого місяця написав у Twitter, що імпортні мита в Індії є одними з найвищих у світі, і країна ставиться до транспортних засобів з чистою енергією так само як до бензину, що не відповідає її кліматичним цілям.

Мільярдер заявив, що завод в Індії "цілком ймовірний", але якщо американський концерн зможе продавати імпортовані автомобілі. При цьому уряд Індії заявив, що не планує знижувати ввізні мита на електромобілі.

Нагадаємо, що Ілон Маск заснував нову компанію Tesla Energy Ventures, яка вироблятиме електроенергію і постачатиме її роздрібним споживачам.

Читайте також

1