Інформувала ворога про розташування ЗСУ: СБУ затримала киянку (фото)

Їй повідомили про підозру
Інформувала ворога про розташування ЗСУ: СБУ затримала киянку (фото)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
13 Серпня 2022, 14:33
читать на русском

СБУ затримала 35-річну киянку, яка інформувала орків про розташування позицій ЗСУ та важливих об'єктів критичної інфраструктури столиці.

Про це повідомили в СБУ.

Служба безпеки України затримала 35-річну мешканку Києва, яка діяла в інтересах країни-агресора. Жінка, маючи антиукраїнську позицію, збирала інформацію про розташування українських військових підрозділів і стратегічно важливі об’єкти критичної інфраструктури столиці. Відповідні фото- та відеоматеріали з координатами вона поширювала через спеціально створений закритий Телеграм-канал, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що жінку затримали під час спроби поширити дані про дислокацію військовослужбовців однієї з військових частин міста.

Наразі слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмисниці запобіжного заходу, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала агента рф, який надавав ворогу цілі для ракетних ударів по Донецькій області і звітував про результати "прильотів".

Читайте також

1