Російські шпигуни розвідували позиції ЗСУ на східному фронті - фото

Спецслужби рф завербували для шпигунства шістьох мешканців Донеччини
Російські шпигуни розвідували позиції ЗСУ на східному фронті - фото
Затримання російського агента в Україні / Фото: СБУ
7 Серпня 2022, 00:14
читать на русском

Служба безпеки України викрила та ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ у Донецькій області.

За даними СБУ, шпигуни збирали розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ у Слов’янську, Краматорську та Покровському районі Донеччини.

Крім того, вони доповідали російській стороні про наслідки ракетно-бомбових ударів з боку рф та про масштаби руйнувань житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури.

Встановлено, що одним зі зв’язкових російських агентів був представник окупаційної адміністрації рф - один з членів так званого "верховного суду днр", що був причетний до переслідування та незаконних ув’язнень українців на тимчасово окупованій території Донеччини.

До складу шпигунів увійшли шестеро жителів Донецької області, які були завербовані спецслужбами рф після початку війни.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозри у вчиненні злочинів проти державної безпеки України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у березні СБУ затримала чотирьох пособників російських окупантів на Донеччині. Зокрема, у Покровську чоловік та жінка здійснювали фото- та відеозйомку аеродромів, електростанції, мостів тощо. Відзняті матеріали за винагороду відправляли куратору – військовому рф, який зараз перебуває на тимчасово окупованій території.

Читайте також

1