СБУ затримала п'ятьох російських колаборантів і підсанкційного "злодія в законі"

Зрадники передавали дані російським кураторам, щоб потім завдавались удари
СБУ затримала п'ятьох російських колаборантів і підсанкційного "злодія в законі"
Фото: СБУ
14 Березня 2022, 16:39
читать на русском

Служба безпеки України затримала п'ятьох російських колаборантів та підсанкційного "злодія в законі". Інформатори ворога були затримані співробітниками СБУ на Донеччині та Закарпатті.

Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко, зазначивши, що на кордоні з Молдовою упродовж минулої доби (13 березня) зупинили не лише українців, які намагалися уникнути призову, а й "злодія в законі".

Донецька область

СБУ затримала чотирьох пособників російських окупантів. Зокрема, у Покровську чоловік та жінка здійснювали фото- та відеозйомку аеродромів, електростанції, мостів тощо. Відзняті матеріали за винагороду відправляли куратору – військовому РФ, який зараз перебуває на тимчасово окупованій території.

Потім ці дані окупанти використовували для нанесення ракетних та артилерійських ударів по території України.

Ще двох російських колаборантів СБУ затримала у Краматорську. Вони збирали відомості про переміщення військ ЗСУ на сході та передавали бойовикам «ДНР».

Закарпатська область

За державну зраду затримано 24-річного киянина, який "заліг" у Берегівському районі й чекав вказівок від ворога. Він збирав і передавав йому фото з пересуванням техніки ЗСУ з її дислокацією.

Отримані розвіддані використовувалися армією РФ під час планування наступальних і терористичних операцій.

Вінницька область

Співробітники СБУ спільно з прикордонниками блокують спроби незаконного перетину державного кордону. Зокрема, затримано 10 українців-дезертирів, які намагалися втекти до Молдови.

Також на цій ділянці кордону українським силовикам вдалося затримати "злодія в законі" Георгія Кіладзе на прізвисько "Гега Озургецький". З червня 2021 року він перебуває в санкційних списках РНБО.

Всі колаборанти та зловмисники будуть відповідати за злочини за законом. Слава Україні! Разом до перемоги!, - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, що Служба безпеки України щодня затримує та ліквідовує агентурні мережі ворога, виявляє шпигунів і диверсантів.

Читайте також

1