Інтерпол заблокував розшук екснардепа Грановського, який є підозрюваним у справі Одеського припортового заводу

Грановський підозрюється в організації корупційної схеми на Одеському припортовому заводі
Інтерпол заблокував розшук екснардепа Грановського, який є підозрюваним у справі Одеського припортового заводу
Олександр Грановський
22 Березня 2024, 18:44
читать на русском

Інтерпол заблокував рішення щодо міжнародного розшуку екснародного депутата Олександра Грановського.

Про це повідомив прокурор САП під час засідання у справі щодо розгляду клопотання про надання дозволу на заочне розслідування стосовно Грановського, повідомляють Українські Новини.

"Влітку 2023 року матеріали були спрямовані до департаменту міжнародного поліцейського співробітництва. В листопаді 2023 року матеріали були направлені в Центральний апарат Інтерполу для виставлення червоного оповіщення щодо Грановського. Проте, виставлення червоного оповіщення заблоковано через скарги сторони захисту, які перевіряє комісія з файлів Інтерполу", - визнав прокурор.

Також представник обвинувачення повідомив, що на підставі ухвали про заочний арешт Грановського, до декількох держав прокуратурою були направлені запити щодо його затримання і екстрадиції, однак ніяких відповідей від них поки немає.

Грановський підозрюється в організації корупційної схеми на Одеському припортовому заводі. Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього депутата від БПП Олександра Грановського. Його підозрюють в організації завдання збитків держпідприємству "Одеський припортовий завод".

У межах досудового розслідування встановлено, що в березні - грудні 2015 року народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, відповідно до якої ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами нижчими від ринкових. Згідно з оформленими угодами приватна компанія нібито перепродувала за ринковими цінами продукцію підприємства іноземним компаніям із реального сектору економіки, хоча насправді постачання продукції здійснював безпосередньо ОПЗ. Як наслідок завод недоотримав прибутків на суму близько 93,3 млн грн.