Іпотека: Кабмін виділив 20 млрд гривень на забезпечення українців житлом

В Україні можна буде отримати близько восьми тисяч іпотечних кредитів для придбання житла
Іпотека: Кабмін виділив 20 млрд гривень на забезпечення українців житлом
Іпотека (фото: Pinterest)
23 Вересня 2021, 13:28
читать на русском

Кабінет Міністрів України прийняв постанову про збільшення статутного капіталу АТ "Укрфінжитло" на 20 мільярдів гривень для того, щоб забезпечити українців житлом на умовах іпотеки.

Про це повідомили в пресслужбі Мінфіну.

Прийнятою постановою передбачено можливість поповнити статутний капітал Укрфінжитла на 20 млрд грн з подальшим спрямуванням зазначених коштів на реалізацію програм забезпечення громадян житлом на умовах  іпотечного кредитування та фінансового лізингу, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що 20 тисяч українських родин, які отримують заробітну плату із державного або місцевого бюджетів, та внутрішньо переміщені особи зможуть отримати близько восьми тисяч іпотечних кредитів для придбання житла та 12 тисяч квартир на умовах фінансового лізингу.

Додали, що Мінфін придбає у державну власність акцій додаткової емісії ПрАТ "Укрфінжитло" в обмін на облігації внутрішньої державної позики, які потім випустять зі строком обігу до 15 років і ставкою доходу до 13% річних.

Нагадаємо, з 1 березня в Україні запрацювала програма "Доступне житло під 7%", а тепер ще й розробляється програма фінансового лізингу під 5%.

Читайте також

1