Іпотека в Україні під 7% - Кабмін затвердив постанову

Раніше іпотеку надавали під 10%
Іпотека в Україні під 7% - Кабмін затвердив постанову
Іпотека (фото: Pinterest)
27 Січня 2021, 15:56
читать на русском

Кабінет міністрів України затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів до 7% річних.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

Зазначається, що з минулої осені українські банки почали надавати іпотеку під 10%, однак сьогоднішня постанова передбачає зниження відсоткової ставки до рівня 7%.

Доступна іпотека була серед важливих пунктів моєї передвиборчої програми. Крім того, це черговий крок України в напрямку цивілізованого світу та забезпечення достойного життя наших громадян, – зауважив Володимир Зеленський.

Читайте також

На компенсацію можуть розраховувати позичальники, які взяли іпотеку в національній валюті, також умови поширюються на тих, хто хоче купити квартиру і самостійно побудувати будинок.

В іпотеку не можна буде придбати житло, побудоване до 2015 року. Програма здешевлення іпотечних кредитів запрацює в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Завдяки цій програмі іпотека стане доступнішою й більше родин, які потребують поліпшення житлових умов, зокрема молоді сім’ї, зможуть придбати нове помешкання.

Нагадаємо, що 6 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" № 895-ІХ, який продовжує до 21 квітня 2021 року дію мораторію на стягнення зазначеного майна громадян України.

1