Ірландія першою у світі запровадить медичне маркування алкоголю

Окрім застережень, на етикетках міститимуться дані про калорійність та кількість алкоголю
Ірландія першою у світі запровадить медичне маркування алкоголю
Алкоголь, продукти / Фото: Pexels
23 Травня 2023, 22:52
читать на русском

Ірландія має намір стати першою країною у світі, яка запровадить попередження про шкоду для здоров’я на алкогольній продукції.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Міністр охорони здоров’я Ірландії Стівен Доннеллі в понеділок затвердив постанови, які передбачають обов’язкове розміщення на етикетках алкогольних напоїв попереджень про їхню шкоду для здоров’я, зокрема ризик виникнення раку.

"Ми є першою країною у світі, яка зробила цей крок і запровадила комплексне медичне маркування алкогольної продукції. Я сподіваюсь, що інші країни візьмуть з нас приклад", – сказав міністр охорони здоров’я Ірландії Стівен Доннеллі.

Нові правила запроваджують комплексне медичне маркування алкогольної продукції, що продається в Ірландії. Серед іншого, там міститимуться дані про калорійність та кількість алкоголю.

Ірландських споживачів також попереджатимуть про небезпеку вживання алкоголю під час вагітності, а також про ризики захворювань печінки та смертельних видів раку.

Положення постанов, які передбачають маркування алкоголю, набудуть чинності після трирічного перехідного періоду, тобто з 22 травня 2026 року.

Нагадаємо, в Україні планують ввести акцизний податок на солодкі газовані напої. Гроші з цього хочуть спрямувати на лікування захворювань та на здорове харчування у школі.

1