Іспит з математики не склали понад 30% учасників ЗНО

ЗНО з англійської мови не склали 10% абітурієнтів, з фізики – 8%
Іспит з математики не склали понад 30% учасників ЗНО
Математика (Фото: picabu)
17 Червня 2021, 20:03
читать на русском

Стали відомі перші результати зовнішнього незалежного оцінювання-2021. 18-19 червня кожний абітурієнт дізнається свої результати з фізики, математики та іноземної мови.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

17 червня відбулося друге засідання експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти з визначення порога "склав/не склав". Було визначено порогові бали "склав/не склав" для тестів з англійської, іспанської, німецької, французької мов, математики, фізики.

Члени експертної комісії після обговорення ухвалили рішення встановити пороговий бал з іноземних мов, що відповідає 18 тестовим балам, з математики – 10, з фізики – 12.

Завтра, 18 червня на інформаційних сторінках учасників буде розміщено результати ЗНО з іноземних мов та фізики за шкалами 100–200 балів і 12-бальною (із предметів, результати тестувань з яких зараховують як оцінку за ДПА), з математики результати ЗНО та ДПА буде розміщено 19 червня.

Від кількості осіб, які брали участь у тестуванні з кожного з названих нижче предметів та обрали визначення результатів за шкалою 100-200 балів, поріг "склав/не склав" не подолали:

  • з англійської мови – 10,68%,
  • з іспанської мови – 15,79%,
  • з німецької мови – 11,49%,
  • з французької мови –  8,94%,
  • з математики – 31,11%,
  • з фізики – 8,33%.

Засідання експертної комісії зі встановлення порога "склав/не склав" з української мови, української мови і літератури, історії України, біології відбудеться 24 червня.

Нагадаємо, 21 травня в Україні стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії ЗНО, проводиться додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (ураховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Читайте також