Історія із замахом на вбивство Лещенка дуже каламутна - політолог

Ексклюзив
Міністр виглядає як жертва
Ексклюзив
20 Листопада, 16:33 817

Історія із замахом на міністра аграрної політики Романа Лещенка дуже каламутна і пов'язана з бізнесом у США.

Про це заявив політолог Микола Спірідонов в коментарі Парламент.Ua.

Сам Лещенко дуже невиразно пояснив суть цього конфлікту, тому у нього також "рильце в пушку". Американець Курт Гросанс, якого звинувачують у "замовленні" Лещенка, вважає, що він йому винен 1 млн доларів. Він намагався отримати ці кошти іншими шляхами: виносив це у медійний простір, активно спілкувався з засобами масової інформації, подавав позови до українських судів та обіцяв позиватись до американського суду, - підкреслив він.

За його словами, Гросанса провокували на розмову про замах на вбивство: його підводили до того, щоб він сказав, що хоче, щоб Лещенка вбили. Це схоже на певний хід на випередження з  боку українського міністра. Якби справа дійшла до американського суду, то пан Лещенко отримав би дуже багато проблем, а тепер у його опонента дуже мало шансів на позитивну розв'язку для себе - він потрапив до слідчого ізолятора. Тому поки що рахунок 1:0 на користь Романа Лещенка, бо тепер він виглядає як жертва замаху на вбивство.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України повідомило про запобігання підготовці замаху на вбивство одного з українських міністрів.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу заявив, що замах готувався на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка. Відомо, що вбивство замовив громадянин США, який проплатив кілеру завдаток у розмірі 20 тисяч доларів.

Читайте також